Specialismen

Naast algemene fysiotherapie, kunt u bij ons terecht voor:

Oedeemtherapie:
Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van een (lymf)oedeem.
Een lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan het gevolg zijn van bloedvatproblemen, kanker, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of ongeval. Hierdoor kunnen de Lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.

De oedeemtherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie en massage die het vochtafvoerende systeem bevordert. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid.

Bij oedeemtherapie is geduld nodig. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Als er een stabiele situatie wordt bereikt, kan de oedeemtherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om de situatie stabiel te houden.

Oedeemtherapie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. U hebt hiervoor een verwijzing van de vaatspecialist nodig.

Claudicatio intermittens/etalagebenen/algemeen vaatlijden:
Hebt u last van pijnlijke benen na een stukje wandelen? Wellicht heeft u last van zogenoemde ‘etalagebenen” of claudicatio intermittens. De oorzaak hiervan ligt in een vernauwing of afsluiting van een slagader naar of in de
benen.
De behandeling hiervan bestaat voor het grootste deel uit looptherapie. Dit is bedoeld om de pijnvrije loopafstand te vergroten. Tevens wordt er aandacht besteed aan leefstijlverandering, zoals het stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve leefstijl, dit om het risico op verdere problemen te verminderen.

Fysio & Zo is aangesloten bij ClaudicatioNet, een geïntegreerd zorgnetwerk
dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt.

De zorgverzekeringen vergoeden 37 behandelingen voor claudicatio intermittens vanuit de basisverzekering gedurende 1 jaar. U hebt hiervoor een verwijzing van de vaatchirurg of huisarts nodig.

Diabetes Direct Fit:
Regelmatig bewegen heeft een positief effect op diabetes. Door beweging reageren cellen beter op insuline. Verder helpt bewegen om de bloeddruk en het cholesterol te verlagen en werkt het positief op uw gewicht.
Onder begeleiding en met uw eigen beweegprogramma, leert u om elke dag voldoende te bewegen en vooral ook om in beweging te blijven.

Medical taping:
Medical taping kan helpen bij verstoorde spierspanning, spierbeschadiging, kneuzingen of andere blessures.
Medical taping is een methode waarbij de spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Een
goede balans is belangrijk, want spieren verzorgen de toevoer van bloed en afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Bij Fysio & Zo wordt gebruik gemaakt van elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken.
Hierdoor wordt de weefseldoorbloeding verbeterd en wordt het herstel bevorderd.
Je kunt zonder verwijzing van je huisarts terecht voor medical taping.
Wij vragen naast de reguliere vergoeding 10 euro per rol medical tape.